Nieuwe Windows update vanaf 17 oktober beschikbaar (update)

Windows 10 update 17 oktober 2017

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het besturingssysteem Windows 10 weer een grote update krijgt. De update heet de ‘Fall Creators Update’. Dit is de 2de update van dit jaar. Gewoonlijk krijg je vanzelf een bericht (pop-up in de buurt van de klok rechtsonder in je scherm).

Uitrol Nederland.

In Nederland begint de uitrol om 19.00. De update wordt in gedeelten uitgevoerd. Niet iedereen krijgt gelijktijdig de update aangeboden. Het kan zomaar dagen of misschien zelfs weken duren voor je een melding krijgt. Wil je daar niet op wachten, dan kun je een tool van Microsoft gebruiken om de update eerder op te halen. Dit kun je doen, maar je zou ook kunnen wachten tot de eerste fouten bekend zijn, en misschien zelfs al opgelost. Software wordt door fabrikanten middels testen zoveel mogelijk opgespoord en (meestal) opgelost. Maar door de uitrol nu, komen zeer waarschijnlijk nieuwe problemen aan het licht. Voor een standaard gebruiker is het daarom vaak beter even te wachten.

De Update.

We sommen hier enkele punten op die opvallen, of waar je iets aan zou kunnen hebben:

  • Er is een verbetering in de ingebakken virusscanner, Defender
  • De foto-app wordt volledig vernieuwd
  • De functionaliteit OneDrive wordt gewijzigd. Met name het downloaden van bestanden gebeurt pas als dit echt nodig is. Dit scheelt dus dataverkeer.
  • De toegankelijkheids functie krijgt een uitbreiding: de nieuwe versie van Windows kun je met je ogen besturen.
Fall Creators Update 17-10-2017
Windows Fall Creators Update 170004 (17 oktober 2017)

Nu alvast de Windows 10 Fall Creators Update downloaden?

Om eventuele bugs snel op te kunnen sporen, wordt de Windows 10 Fall Creators Update gefaseerd uitgerold. Dat betekent dat het enkele dagen of zelfs weken kan duren voordat hij automatisch wordt geïnstalleerd. Wil je direct upgraden, dan kun je gebruik maken van deze tool op de website van Microsoft. Kies daarvoor de optie ‘Deze pc nu bijwerken’.

Geef een reactie