Nieuwe lekken gevonden, moeilijk te beveiligen

Beveiligingslekken gevonden bij bijna alle apparatuur

Nieuwe lekken gevonden, moeilijk te beveiligen…

Onderzoekers hebben nieuwe lekken ontdekt in de ‘motor’ van computers, laptops, smartphones en tablets. Dit is dus een probleem in het apparaat zelf, niet in de software zoals Windows, iOS (Apple) en Android (meeste smartphones en tablets).

Waar zit het probleem

Het probleem zit namelijk in de basis van elke computer gestuurd apparaat. De lek die is gevonden kan feitelijk alleen worden gedicht door de chip te vervangen! En dat zou dan betekenen dat je een nieuw apparaat zou moeten kopen…

Oplossingen

Voor een deel van de problemen is echter wel een oplossing gevonden, maar dat gaat ten koste van de snelheid van de laptop of computer waarop Windows draait. Microsoft heeft hiervoor een patch uitgebracht. De reden waarom de computer met deze patch trager wordt, komt vanwege het feit dat de beveiliging die gewoonlijk in de chip zou moeten worden uitgevoerd, nu door Windows wordt overgenomen. Het is dus kiezen tussen 2 kwaden…

voor het andere deel van de problemen heeft men helaas nog geen oplossing voorhanden!

Actie!!

Wat kun je nu doen om de problemen te voorkomen (zoveel mogelijk)?

1. Zoals altijd moet je er voor zorgen dat je apparatuur altijd up-to-date is. Dit is echt een vereiste, dit heeft in het verleden al vaker problemen kunnen voorkomen.

2. Kijk uit met berichten die u binnen krijgt via mail, Whatsapp, Facebook messenger en de vele andere mogelijkheden om berichten te ontvangen en te communiceren. Bij twijfel NOOIT openen of links aanklikken maar zoek contact met de afzender!

Tenslotte

Dit zijn waarschuwingen die al wel bekend zijn, maar toch moeten worden herhaald. Bij twijfel mag u ook altijd contact opnemen met Computer Service Dienst via info@csdienst.nl of via 06-15634601 (bellen en whatsapp)

Geef een reactie